fredag 8 oktober 2010

Klippteknik för Långt hår!

Nu ska jag tipsa om en grej till er som älskar sitt långa hår och aldrig vill klippa av det!
När ni går till frisören sisådär var tredje-sjätte månad som de flesta med långt hår gör (var sjätte är oftast alldeles för lång tid, men så är ju folk) så skall ni be frisören klippa, inte bara topparna, utan också gå igenom alla småhårstrån i håret. Det är inte så många frisörer som gör det, men jag skall förklara varför man skall göra det.



När du får ett kluvet hårstrå fungerar det ungefär som ett delat presentsnöre, det krullar upp sig hela vägen och tillslut går det av. Om du exempelvis går och klipper dig var tredje månad så har ditt hår växt mellan 3-6cm och under denna tre månaders period har ditt hår slitits på olika ställen. Om du då vill ta bort bara en centimeter kommer det finnas hårstrån som kluvits och krullat upp sig i olika längder i hela håret kvar. De hårstråna kommer alltså inte att bli bort klippta bara för att du tar en centimeter överallt. Då krävs småhår-genomgång! Teknikerna för att klippa dem varierar, men det är inte alla frisörer som kan detta har jag fått erfara, trotts att det egentligen är en ganska basic grej om man tänker på det.



Ett typ exempel är att många med långt hår känner att det trasslar oerhört i nacken. Detta blir oftast mycket bättre om man går igenom och klipper bort alla småhårstrån. Att det trasslar beror på att kluvna hårstrån blir som små "hullingar" som trasslar in sig i allt, och att det blir många småhårstrån runt nacken beror ofta på friktion och att håret är extra känsligt runt hårfästet.
OBS: Du tar INTE BORT småhårstråna genom att klippa dem, det blir bara toppade och friska nog att kunna växa längre!



Eftersom jag är just nu väääligt inne på blanka och jämna hår ju kan jag också ge ett tips på hur man plattar håret snyggt. Platta inte i en 90 graders vinkel rakt ner utan försök att böja plattången lite, lite som att du skulle platta i en C-kurva, då böjs alla småhårstrån hela vägen ner inåt och sys inte! + har du torrt hår, fixa en glans-spray!  Megan fox är ju typexempel på bra plattat hår ofta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar