fredag 7 januari 2011

Rapunzel


Hair: Livio Angileri

Rapunzel är den tyska folksagan av bröderna Grimm, om prinsessan (rapunzel) som blir inlåst i ett torn av en elak trollpacka.
     Varje gång trollpacka behövde komma upp till tornet som inte hade några dörrar utan bara ett litet fönster högt upp sa hon "rapunzel här står jag, släpp ner ditt långa hår". Då släppte Rapunzel ner hennes långa, långa blonda hår som trollpackan klättrade upp med hjälp av.
     En dag fick en prins höra rapunzel sjunga och började komma till tornet för att lyssna på hennes sång och såg även hur trollpackan som hade henne fången kom för att ge henne mat varje dag. Så fort trollpackan hade gett sig av en dag skrek prinsen "Rapunzel här står jag, släpp ner ditt långa hår" och klättrade upp till Rapunzel.



Givetvis blev de kära och prinsen ville frita Rapunzel, men innan han hann göra det fick trollpackan reda på det och klippte av rapunzel hennes långa, långa hår.
     Nästa gång prinsen kom för att besöka Rapunzel släppte trollpackan ner det avklippta håret till prinsen att klättra upp på. När han hade kommit upp till tornet knuffade trollpackan ut honom så att han föll ner på törnen som rev hans ögon till blindhet.
     I flera år vandrade prinsen omkring blind, tills en dag då han åter igen hörde Rapunzels röst sjunga när hon var och hämtade vatten till trollpackan. De återförenades i varandras famnar och Rapunzels glädjetårar sjönk in i prinsens ögon och gjorde så han återfick synen. De flydde med varandra och levde lyckliga i alla sina dar.


Hair: Livio Angileri


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar